Hund dog efter veterinärbesök

Spread the love

Hej

jag skriver detta i samma stund som jag lagt på telefonen, efter att jag fått veta av min svärmor att min hund har dött , Han var i går på ett årligt besök hos veterinären han fick en års spruta, drog ut 2 tänder som var dåliga och en kemisk kastrerings spruta som skulle räcka i 6 månader , han var tydligen aggressiv och veterinären gav honom en till spruta.
I min vetskap så ska man inte ge 2 sprutor till en liten hund han vägde ca 5-6 kg.
Nu i dag så kom han ut och kissa men efter tiden gick så blev han svagare och svagare till slut så somnade han in.
Så min frågor är: Gick detta rätt till ? vad gör jag nu ?

 

Hundjuristens svar:

Hej , beklagar det som hänt din hund.
De medicinska delarna i din fråga kan jag tyvärr inte svara på, då det ligger utanför mitt område. Så huruvida behandlingen har gått rätt till kan jag inte bedöma. Om Du däremot anser att din hund har blivit felbehandlad så bör du göra en anmälan om detta till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård. Ansvarsnämnden prövar om det finns skäl att tilldela den som anmälts en disciplinpåföljd. Hur du gör en sådan kan du läsa om på
www.vetansvar.se.

Med vänlig hälsning
Jane Stenius
Hundjuristen

Bookmark the permalink.

Comments are closed.