Dolda fel försäkring och hjärtfel hos hund

Spread the love

Jag köpte en hund (omplacering) för ca 1 månad sen. Hunden var veterinärbesiktad samma dag u.a.
Dagen efter svimmade hunden och veterinär kontaktades. Hunden visar sig ha ett medfött hjärtfel som upptäcktes vid ett ultraljud av hjärtat. Detta är inget vårt försäkringsbolag täcker och förra ägaren vägrar ta sitt ansvar. Vad har vi för möjlighet till ersättning av förra ägaren?

Hundjuristens svar:

Hej,
Kan veterinär konstatera att felet fanns vid leverans är uppfödaren skyldig att ersätta dig som köpare för delning varan enligt Konsumentköplagen. Om uppfödaren inte har en dolda fel-försäkring ska denne betala ur egen ficka. Får ni inget gehör för ert ersättningskrav kan ni vänd er med ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogden alternativt stämma uppfödaren inför domstol. Ni är välkomna att höra av er till mig på info@hundjuristen.se om ni önskar närmre rådgivning.

Med vänlig hälsning
Jane Stenius
Hundjuristen

070-818 17 22
info@hundjuristen.se
www.hundjuristen.se

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.