Tarminfektion hos hund – dolda fel försäkring vad gäller?

Spread the love

Hej vi köpte en valp och efter 5 dagar fick vi uppsöka veterinär. Han hade en mag/tarm infektion. Prover tas mer i veckan men nu är han hemma. Veterinären skriver att valpen insjuknat en dag innan vår försäkring börjat gälla. (Köpte valpen på fredag kväll och på måndag tecknar jag försäkring som tydligen börjDe gälla först på tisdagen) min fråga är då? Var valpen oförsäkrad när jag tog hem den från köparen? Jag trodde att det fanns en övergång i försäkringen som säljaren hade och våran annars är det ju super viktigt att teckna en försäkring innan man hämtar valpen!!! Kan säljaren stå för kostnaderna? Dolda fel gäller det en tarminfektion?

Med vänlig hälsning, Karin

Hundjuristens svar:

Hej,
det verkar inte bättre än att valpen var oförsäkrad vid insjuknandet. Det är av stor vikt att försäkringen tecknas – och börjar gälla – innan eller senast samma dag som valpen hämtas hem. Rekommenderar dig att höra med uppfödaren om valpen är försäkrad där, men troligtvis är den inte försäkrad där i och med försäljningen.
Som jag förstår det har infektionen uppstått efter att ni har hämtat valpen, således föreligger inget dolt fel som säljaren ska stå för.

Med vänlig hälsning
Jane Stenius

Hundjuristen
www.hundjuristen.se
070-818 17 22

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.