Återköpsrätt på hund

Spread the love
Hej jane.
De är så att min flickvän har haft en hund som heter Kira sen födseln.. Efter 1 år 2 mån så har min flickvän svårt att ta hand om henne PGA tidsbrist så hon säljer henne på kontrakt till en familj som ska höra av sig till min flickvän i första hand om dom inte kan ta hand om Kira mer.. Efter 3 månader hör dom av sig och frågar om min flickvän kan ta tillbaka Kira men de kan hon inte så dom sökte upp en ny familj istället (Som skulle godkännas av min flickvän fast inte blev det) Kira hamnar hos en tjej med barn och nu har Kira gått upp i vikt och bitit 2 st andra hundar när dom har varit på promenad.. Vi skulle vilja ta tillbaka Kira innan nått hemskt inträffar för de låter inte som den Kira som min flickvän uppfostrade, finns de nånting vi kan göra? Tack för svar

Hundjuristens svar:
Hej, det finns tyvärr ingenting ni kan göra. Har man sålt hunden har man inte längre några rättigheter alls till hunden.
MVH Jane Stenius, Hundjurist

Bookmark the permalink.

Comments are closed.