Fodervärdsavtal på hund – vad gäller?

Spread the love

Hej!
Jag har haft en foderhund hos mig i över 3 år nu, inget avtal har skrivits, utan jag har alla papper på hunden, stamtavla, pass, patella kolls papper osv osv.
Jag och uppfödaren hade bra kontakt men nu har det bara gått i botten. Och hon gör allt hon kan för att förstöra för mig. Och dessutom ser hon inte till djurets bästa.
Denna fodertik som det handlar om har redan fått en kull valpar, dock dog dom allihop och hunden fick göra kejsarsnitt. Uppfödaren fortsätter propsa på att hon skulle ta en kull (trots att tiken höll på att stryka med)
Jag erbjöd då henne att leasa en tik av mig och ta en kull på henne ist för tiken som gjorde kejsarsnitt och sedan får jag den här fodertiken som ersättning. Detta leasing avtal finna skrivet, men inte enl skk. Utan dom gjorde ett eget kontrakt.
Uppfödaren är nu avstängd från SKK i 6 månader och det ligger massor av andra anmälningar på henne.
Jag kommer även skriva till disciplinnämnden och skicka med alla avtal som inte är enligt SKKs regler.
Det ligger massor av grejer hos disciplinnämnden och hon kommer nog bli avstängd.
Nu kräver hon att hon ska få tillbaka denna ”foderhund” i ren jäkelskap, trots att jag har alla papper på henne och inga som helst avtal.
Vad kan jag göra? Jag vill ju för allt i världen inte att hon tar tillbaka hunden som varit hos mig sen hon var liten.
Kan hon bara komma och hämta hunden?
Tacksam för svar.
Väldigt rädd hundägare.

Hundjuristens svar:
Hej, uppfödaren kan inte komma och hämta hunden. Om ni inte är överens så kan uppfödaren stämma dig inför domstol där hon får bevisa varför hunden ska åter till henne. Du får gärna återkomma till mig om du vill ha mer hjälp i ditt ärende. info@hundjuristen.se.
MVH Jane Stenius, Hundjuristen

Bookmark the permalink.

Comments are closed.