Frågor och svar

Spread the love

5 Responses to Frågor och svar

 1. Bana says:

  Hej,

  Jag har köpt en hund från en kennel med 3år dolda försäkring från hennes försäkringsbolag. Om jag säljer hunden behöver jag ett dolda 3års dolda försäkring eller går det fortfarande via kenneln?

  Tack på förhand
  Mvh
  Nana

 2. Louice Wessling says:

  Hej,
  jag har ett stort problem som jag skulle vilja ha hjälp med.
  Har köpt en tik från en kennel i USA. Betalat fullt pris gör henne, samt parningsavgift och flygfrakt. Hon skulle skickas till mig i Sverige när hon blivit ultraljudad och konstaterad dräktig.
  Jag står som ägare på henne i American kennelclub har hennes pass samt alla papper o hälsotester på henne.

  Samma dag som tiken blev ultraljudad vid 4 veckors dräktighet, och det visade att hon hade 11 foster ville inte kenneln ägaren skicka henne med flyg. Enligt henne och veterinär skulle det vara stor risk för tiken och hennes foster, om de skulle flyga till Sverige. Jag bad om veterinärutlåtandet, men fick inget.
  Hon är inte villig att skicka tiken och några valpar till mig, utan vill behålla henne och hennes blivande valpar de kommer att födas omkring 19 november.
  Så jag undrar vad som är rätt.
  Jag står som ägare på tiken och har betalt fullt pris för parning och även fraktkostnad.
  Har hon då rätt att behålla min tik och valparna, o jag eventuellt bara kan få tillbaka mina 6000 dollar som jag betalt till henne. Hon har erbjudet att skicka tillbaka 1000 dollar om hon får alla papper tillbaka sen resten när valparna är sålda. Jag litar inte på att jag får mer än 1000 dollar då.
  Vad skulle du råda mig att göra?
  Jag har ingen att rådfråga så jag vore mycket tacksam för något råd, om hur jag ska bete mig.
  Med vänlig hälsning
  Louice

 3. Anna-Karin says:

  Hej!

  Min lillasysters pappa bröt lårbenshalsen förra veckan. Jag åkte då två dagar senare dit för att hämta hans hund då han inte fixat någon till att göra detta. Visade sig att hela hans hus är kaos. Möglig mat,hundhår, sopsäckar,flera lager tvärt på golvet överallt och ren misär. Lillasyster får ej bo där längre för socialen efter detta. Hunden var riktigt dåligt skött! Klorna 4cm långa, dålig päls, rädd och skamsen. Vi har nu tagit med henne på hundspa och fixat med det vi kan men hon kommer behöva gå till veterinär för astma/kennehosta-liknande besvär och infekterad vagel i ena ögat så pass att det rinner ut var. Jag har tyvärr inte råd att betala mer då allt varit oväntat och jag fått köpa in nya saker till henne då allt varit förstört och mögligt. När jag försöker kontakta honom om detta vägrar han att svara! Hur gör man med vetrinärräkningen? Kan jag rent lagligt ta dit henne och sedan be dom skicka räkningen till honom? Eller hur funkar det?

 4. Mia says:

  Hej! Jag sålde en hund till en riktigt oseriös tjej som nu en vecka senare ska omplacera henne igen. Jag hade lagt till en sida i kontraktet där jag skrev att jag skulle få medverka vid omplacering vilket hon nu nekar mig. Hon nekar mig även att köpa tillbaka hunden bara för att vara elak antar jag. Och till saken hör också att hon inte betalat hela hunden än på grund av överenskommelse. Vem äger hunden? Hon kan väl inte bara ta henne utan att ha betalat när vi båda har påskrivna kontrakt? Hjälp!

 5. Hej. Jag parade min tik idag & jag undrar hur snabbt man kan märka om hon är dräktig? & slutar mensen tidigare? hur tidigare? det är hennes 10e dag och blev parad idag.

Lämna ett svar